Click to know details ! Taknak tau pon , click jelah semua okay ! :D

Fans

31 December 2011

Segmen | Jom Tambah Follower Awal Tahun 2012

Haii bloggers ! Okay, ni segmen kedua dalam hari yg sama, 1st January 2011 . Dateline pon kul 11 pagi nnty, so that, better half Adib join segmen by brother Hasrul Hassan ni !

Think to join ?
^ Click it ^

Dalam rules, suruh tulis target follower bagi segmen ni .. Huh ! Boleh increase ke kalau Adib join ? Haha :DD Joking okay ? Yup, memang lah increase, mybe between 5 to 10 koet .. But then, Adib target increasing to 200 tepat ! So, I still need some bloggers , 52 bloggers to follow me ya ! ^_^ Thanks pada yg follow, ssgguhnya, anda lah follower yg saya cari ! :P

FOLLOW ME OKAY DEAR ?

P/S : Thanks pada yg blogwalking belog Adib ni :D Wish you guys Happy New Year 2012 :)

Segmen 2011 ke 2012 : Sebelum dan Selepas !


Haii bloggers ! :) Senyum dulu .. Ni lahh entry pertama untuk 2012 ~ :D Adib join segmen from bro BenAshaari

Bye-II 2011 . WELCOME TO 

◕▄███▄◕──◕▄██▄◕──◕▄███◕──◕▄███▄◕ 
◕▀──██◕─◕██──██◕───◕██◕──◕▀──██◕
◕──██◕──◕██──██◕───◕██◕────◕██
◕─██◕───◕██──██◕───◕██◕───◕██◕
          ◕█████◕──◕▀██▀◕───◕▄██▄◕─◕█████◕.

Yeahh ! Awal-2 tahun mcm ni semuaa orng wish happy new year ! Happy New Year to you too buddies, bloggers, stalkers ! :) Okay, Adib nak join segmen ni, so kena follow rules dia .. Just a simple rules : 

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk : 2011 KE 2011 – SEBELUM DAN SELEPAS ! dan linkkan ke entri ini …
  3. Apa yang korang kena buat ialah , ceritakan apa yang korang lakukan pada detik detik terakhir  tahun 2011 dan kemudian masukkanya tahun 2012 …  Contohnya , ada yang g dengar ceramah agama dan bila masukknya tahun baru , perkara pertama yang korang buat ialah salam kawan korang atau cium pp ibu korang .. haaa… Cam tu la.. ok ?  Paham ? Kalau ada gambar , letak sekali eh ?
  4. Siap ? Tinggalkan link entri korang di ruangan entri ni .. Terima kasih ..

Act, NewYear eve ni nak celebrate full night kat Dataran Merdeka, tak jadi, kat Dataran Kemang, PD pon jadi .. But, still not full night, sbb my brother had being in an accident ! Huh ! So, I need to see him and help .. Then, in sad mood pon, on the way balek, singgah kat Dataran Kemang tu, and sempat tengok meletop-2 tu ! Haha ^___^ Really awesomee moments that happened during in starting year 2012 :)

30 December 2011

Saya Menang ! :D

Haii bloggers ! Dah taktau nak cakap ape .. Adib menang GA from Nisa Kay . Thank you so much sys ! Yeah , even menang just RM30 topup , Im really appreciating it ! Thanks so much again .. :D


wan blur
Topup RM80 - 178. muhammadshafirul.blogspot.com
Topup RM50 - 475. ajeyyrawk.blogspot.com
Topup RM30 - 218. adibsblogsite.blogspot.com
Topup RM10 - 384. www.alamhati.com
Topup RM10 - 126. khairilmazri.blogspot.com
Topup RM10 - 603. ilapchuu-awook.blogspot.com
Topup RM10 - 721. akuqute.blogspot.com

Congrats jugak to all winners yang dah menang GA from gadis comell ni ! Awwww ^__^ 

Kalau boleh Adib nak dpt lens, tp tapelah .. Thanks God ! :D Happy lahh ! 

Hah .. Cepat wish me congrats ! Ahaks :D Yeye ! Menang !!!

27 December 2011

Segmen | Azam 2012




Syarat penyertaan.

First : Mestilah menjadi ahli blog ni*Follow.
Second : Like Fanpage Pena Wirawati@Balqisazhar Dot Blogspot
Third : Haruslah letak banner tak seberapa ni dalam entri awak-awak sekalian.
Fourth : Sila beritahu apakah azam anda untuk 2012.
Fifth : Tag seorang rakan blogging anda.

Haii bloggers ! Adakah anda lihat apakah yang berada di atas tu ? Tipu lah kalau tak nampak , :DD Okay ! Segmen ni just need to tell them about my azam .. Here my azam :

Kalau dulu, mybe aku ni taklah sebaek yang disangka .. Muka je baek, tp kat belakang macam haremm ! Haha , yelahh bak kata pepatah " sungai yang tenang jangan disangka tiada buaya" kan ? So, aku ni tade lah jahat mcm buaya, but then buat jahat tu ada lah , so like usual, all person nak transform diri drpd yg negatif kpd positif kan ? 
Hah.. This year (2012) I'll be a PMR candidator . Pray for me because, I had promise to myself and my parents that I'll do the best as well as I can for this examination. I'll more spent time to study ! 
What's on ? Hmm.. Yes ! 2012 .. Year for me to spent my money to the right way .. My means, I want to keep my money harder ! Taknak lah wasting duit byk-2 kat mana-2 yg tak sepatotnya .. Sbb , aku nak beli Apple iPad 2 sendiri ! Tak pon, tablet pon , its enough ! :)
Will make this year more happier than before, chillin' and smile much ! :D
Wana tag YOU ! Yeah , YOU !
That's all , thanks stalkers, followers and bloggers yang baca semuaa ni ! :) Love you, bye ..

Nafsu Muka Buku ?

Haii bloggers ! Haha , kelakar je title tu kann ? 
Anyway, lyric dia memang awesome . 
Sangat-2 Islamic lahh ! Hehe . 
Congrats pada yg dah olah lyric ni jadi Islamic gittew !
Some notes in this video given :
A conversion of market-breaking Cinta Muka Buku by Najwa Latif with lyrics with better messages to the Muslim youths. All copyrights goes to Najwa Latif for the original song.
I got to say that Cinta Muka Buku was a great song, a very catchy and unique song, but it is sending a slightly bad idea to the teenagers out there. Firstly, pre-marital intimate relationships is forbidden. Loving someone is not wrong, because it's the very nature of human. But as soon as the characters in the original song started to take wrong actions about it, ie. asking to go out or date without legitimate ties , then the love is tainted.Islam teaches us to channel that feeling accordingly which is the ultimate conclusion of any relationship between a man and a woman, marriage. Secondly, love is degraded when the persons in the song are described to fell in love because of Facebook. Yes, there are cases in which couples married and their first meeting was on the virtual world, but there are a lot of risks and threats when we talk about online interactions and infatuations. Paedophiles,Criminals,Cheaters,Syndicate-men, Drugs Mule and any that you can think of.
Nevertheless, I want to stressed out again , Najwa Latiff is a great singer and the original song is superb. However, as a Muslim with a clear purpose in life , we need to consider the consequencesof our actions to the society. Music and arts are a great tool of dakwah , so use your talents to do something that can be beneficial to life in the Hereafter. Peace!
Terimalah NAFSU MUKA BUKU :)



How ? Dah dengar ? Sejuk je hati kann ? :DD
So, tayah nak in love sgt lah kan ? *macam lah aku tak penah falling in love :P
Okay-2, dah lahh .. Sorry entry kali ni teramat pendek ..
Adib busy lah sayang-2 ku semuaa .. Sorry k ? 
Orite ! Promise akan update later ..
Bubye !

23 December 2011

Duit Baru 2012 .

Haii bloggers ! Sorry lambat siket update belog ni.. Busy lahh ! Hehe . So, you alls ape kaba ? Sehat ? Adib sehat, Alhamdulillah.. Baru-2 ni result PMR keluar, so how about the PMR candidators ? Kepada yang berjaya dgn cemerlang tu, Adib wish a big of congratulations for you guys ! To those who're not well in their result, no worry okay, failed today is not means fail forever. So, just go on with smile :)

Okay, back to the topic, duit baru untuk tahun 2012. Sure, korang dah tau kann pasal duit baru ni.. Duit yang baru dikeluarkan ialah RM 20 . Hmm.. Not bad lahh kalau ade duit kertas RM 20, senang jugak nak manage something tu..  For act, RM 20 ni penah wujud kat Malaysia ni since 1982 sampai 1995. And then, after 16 tahun dihentikan, start balek RM 20 ni..



And, if Im not mistaken, duit-2 baru ni akan mula digunakan bulan Julai 2012, lambat lagi kann ? :DD Anyway, cantik jugak kann ? Macam duit game billionare tu pon ade jugak ! Hehe . Teehee ~




19 December 2011

SEGMEN | 5 Blog Lelaki Pilihan Saya !

Haii bloggers ! Lagi-lagi Segmen dari Cik Lyssa yang cute ni :) 


Bagi sesiapa yang nak join tu , korang boleh ikut cara nya di bawah :
1. Buat satu entry yang bertajuk : " SEGMEN | 5 Blog Lelaki Pilihan Saya ! "


2. Letak sekali banner dekat atas ni ye ?

3. Apa yang perlu korang buat ? Nyatakan 5 blog pilihan lelaki yang memang korang tabik spring & suka , dan nyatakan kenapa korang suka blog diorang SECARA RINGKAS !


4. Bila dah siap , tinggalkan link entry itu di ruangan komen .

Orite , my favourite 5 Belog Lelaki Pilihan Adib :

  •  Ada dlm list Cik Lyssa , Ben Ashaari : http://benashaari.com/  An awesomee blogger ! Famous man blogger , kenal kann ? Kalau manae-2 blogger yang tak kenal tu , tak expert lagi lah dalam dunia belog ni ! Hehe . Abng Ben slalu sgt update belog , yelah ! Followers pon dah beriban macam Cik Lyssa ni ..
  • Next , belog terbaek from Mr Nazim Nasri : Opera Hidup . Try lah tengok belog ni ! Amazing belog ! Nice editing and so on .. Adib paleng suke , ade tiny ant yang comell ( semuat pon comell ke ? ) merayau serata dunia belog Abang Nazim tu !
  • Come on ! Belog budak vlogger ni , memang comell macam raut wajah si vlogger ni sendiri .. Adib subscribed channel dia gila-2 ! Best sgt all videos dia .. Awesome ! Usha kat sini : SuperMan nak tengok semua vlogging dia kat sini :  http://www.youtube.com/user/shahrincool
  • Blogger yang menghiburkan ! Tulah Encik Mimpi ..Great voice ever ! Dalam dia upload macam-2 cover video dia kat Youtube , dia jugak spent time utk blogging ! Here his belog : Seniman Jalanan 
  • Last but not least , he's my really I like ! Singer and student of full time .. Abng Hafiz Zainal , spent time utk byk benda .. Singing , blogging , tweeting , facebooking , covering ! Banyak kann ? Fantastic person , dah lahh cute ! Tak percaya , usha belog penyanyi ni kat sini : Flying Like A bird
Done ! Just proud of them ! Awesome ! :)
Thanks guys who's visiting ang BW my blog ! :D

17 December 2011

Yes ! 100th Follower ! :)

Haii bloggers ! Salam hari minggu .. Jom kuaa gi shopping dgn Adib kejab lagi :)

Orite , Adib dah ade follower yang ke 100 ! :DD Nak tau sape ? Gambar ni menceritakan segala-galanya ! Tengok lah sendiri .. Haha :)


Nampak ? Anda kenal ? Yes ! Itu diaa .. Lyssa Faizureen a.k.a Lyssa_Secret ! 
Thanks a lot Kak Lyssa sbb follow belog Adib yg low profile ni kalau nak compare dgn belog Kak Lyssa ..
Anywy , thanks and thanks !
Kak Lyssa , Adib masok belog akak m sure click ChurpChurp akak ! :)

Latest from her : 

HafizZainal's Contest - Senyuman Mahal II

Haii bloggers ! Dah baca title tu ? Orite , kena smile siket :) GoodMorning , Noon , Evening or Night ! Adib saje-2 lah usha belog orng , ternampak contest ni . Added for special , contest ni organised by seorang artis yg boleh tahan famous gak lah , HAFIZ ZAINAL and paleng penting dia ni lelaki yg cute di abad ini ! Haha :D Dah lah , malas nak cite panjang .. Nak kenaal Hafiz Zainal ? 

Here his Twitter :
hafiz zainal

hafiz zainal

@hafizza1nal malaysia, egypt
Music is my soul. Singing is my obsession :) visit my youtube channel






https://twitter.com/#!/hafizza1nal

Wana hear his awesome voice ? Find for it here :

yohafiz92

Hafiz Zainal

 


 <==== Subscribe him now !


His own Youtube's channel : http://www.youtube.com/user/yohafiz92
And here is mine XDD http://www.youtube.com/user/heyyadibful ( Nothing theres )

So , i just followed all the rules .
Click this banner to join :)
Oh yaa , abng Hafiz suroh jawab soalan ni dgn penoh creative .. 

i- Ceritakan kenapa anda rasa gamba senyuman
anda ini adalah senyuman mahal ?


Kenapa mahal eh ? Senang je jawapan dia .. Sebab harga diaa tak sama harga buah tembikai yang kat pasar tu , tp tak ternilai , sbb ni lah anugerah Allah yang sgt bernilai dan berharga ! And , senyuman yg ada pada saya , tade pada orng laen , yelah saya punya ! :DD Senyuman saya , by sincere deep , senyuman yang ikhlas dari dalaman . Appreciate it and thanks to God for it :)

ii- Kenapa anda berminat utk join contest nie ?

Sebab , Hafiz Zainal is my favourite teen's singer ! Most favourite .. And senyuman saya sama dgn abng Hafiz Zainal kann ? :DD

iii- Apa 1st impression korang terhadap org yg pakai braces ?

Okay , aim utama orang yg pakai braces ni adlah utk mencantikkan teeth diorang kann ? And if Im viewing somebody with braces set , Adib sure akan anggap , tak salahkan kalau dia nak yg lebeh baik ? Dia nak ubah dia punye looking .. Dia pandai jaga penampilan ! Tetap nak yg terbaik even though dia dah ade yg terbaik :)

Extra notes about this contest :

Expired date : 10/2/2012 sebelum pukol 12 mlm


                     70% - Gambar senyuman mahal
                     20% - Jawapan kepada 3 soalan tu
                     10%   ( Markah bonus ) 
                              - Share entry penyertaan korang
                                 kat wall FB masing2
                              - Share my twitter - Hafizza1nal  
                                in ur entry OR just follow
                              - Share my youtube channel  
                                 in ur entry OR Subscribe it


15 December 2011

Saya , Belog Budak Kecik 2011

Haii bloggers ! Ni , Bro Ben Ashaari buat segmen utk budak sekolah ! Adib , grab the opportunity lahh .. Cepadd ! Dah nak tutop SEGMEN ni dah .. Pukul 544 pm Adib post ..


Cehh , abng merah ! :) Adib orange , laen siket je ..



Untuk mereka yang nak join .. sila hantar entri yang mempunyai  isi kandungan seperti berikut : 1. Letakkan header BENASHAARI.COM 
2. Tajuk : SAYA , BELOG BUDAK KECIK 2011 dan linkkan ke entri ini . 
3. Tulis latar belakang anda seperti , umur , sekolah , tujuan buat blog .. 
4. Jelaskan kenapa anda nak blog anda dikenali ramai ? 
5. Siap ? Tinggalkan entri di ruangan komen ini .Tu je .. skit je kan ? Hehehe .. Mudah jer kann … OK .. 
Tutup , 6 petang ini (15/12/2011) . Terima kasih ..

  • Full and Real Name : Mohd Adib Asyraff bin Samsudin
  • Age : 14 / 2011 ( kecik lagi )
  • Sekolah : Port Dickson High School
  • Tujuan Berblogging : Yeah ! For actually untuk spentime lahh while surfing internet .. Furthemore , dapat buat news utk sape-2 yg perlu .. Bolehh make friends kan ? And for sure , blogging boleh dapat duet ! Tayah nak susahkan parents sgt nak beli buku sekolah ! :)

Yet ! Huh ! Sempat siap beforee 6 pm ! Abng Ben , saya bolehh joinn jugak kan ?! Tak lambat lagi :)


13 December 2011

Contest : I'm a Super Cutest Blog by Faz and Erin


Haii bloggers !
Ahaks ~ Adib mmg suka sgt nak joinn contest , yelahh dapat gift free kann ? Semuaa orng nak . But then , satu contest pon tak penah menang ! Huh ! Bengang betol !


Anyway , this contest organised by gadis yang cute Faz + Erin .. Just followed with these terms :

  • like fanpage Faz dengan Erin **wajib! 
  • follow blog Faz dengan Erin untuk tahu perkembangan contest nie **wajib!
  • tempekkan banner contest nie kat entry korang . . 
  • buad satu entry bertajuk 'Contest : I'm a Super Cutest Blog by Faz and Erin' 
  • jangan lupa , sila print-screenkan gambar blog anda . . ^^ 
  • tag sekurang-kurangnya 2 org rakan anda & pastikan diorang tahu diorang ditag   
  • da siap ? tinggalkan link anda dekat blog Faz atau Erin . . 
  • link anda mestilah terus pergi ke entry contest . . 
  • DATE DUE : 7.12.2011 - 15.1.2012
Copy from : Dearest Faz 

Mudah je kenn ? Korang nakk ke join ? Click lahh banner kat atas tu ! :)  
My tag's victim : Ain Alwi  and Yaya


Here my prinscreen pic : 



Banjir Kat Kuala Lumpur .

Haii bloggers ! KL banjir ?! Huh ! Susah hati kann dengar banjir kat KL , luckily lahh tak sampai Setapak , kalauu tak , huru-hara lahh rumah Adib . Haha :DD Yeahh , but then dah lama KL tak banjir kann ? Last banjir kat KL if Im not mistake , 2002 koet .



Banjir ni pon just kat area Jalan TAR .. Extra menyakitkan hati , wahh gituu ! Yes , yang paleng bengang sekali , banjir berlaku tyme parents-2 kita balek keje kann ? 


Anyway , hpeflly banjir ni tak lama lahh kann ? 

Orite ! Adib nak update entry baru pulak ! Stay tuned dear ..

Daulat Tuanku : Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agung XIV

Haii bloggers ! How are you guys ? Sehat ? Orite ! Hari ni hari istiadat penaikan utk Yang Di-Pertuan Agung baru negara Malaysia kita iaitu Sultan Kedah Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah ..Congrats a lot to Tuanku for be Yang Di-Pertuan Agung . All the best , and chaiyok for handle Malaysia , Tuanku . 


Source from this entry ,  Sultan Kedah Dipilih Yang di-Pertuan Agong Baru | melvister.com :)

6 December 2011

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

Haii bloggers ! Pelik kann ? Haha XDD Yeahh ! Baru 1st time join GiveAway ( GA ) ni .. Usually gadis-2 yang organised GA ni kann ? Adib ingtkan open utk gadis-2 jugak , but then lelaki pon bolehh ! :) At 1st mcm taknak je join sbb mybe tak boleh menang ni , after je tgok GA List kat belog Nisa Kay ni , huh ! Lumayan ! Haha . So , no wonder kalau adib pon join kann ? Insyaallah , kalau ade rezeki , dapat lah ! Pray for me okay ?! :D

Oh yaa , for actlly blogger ni pon ade byk buat VLOG , nak usha ? HERE :)
No wonder lahh ramaii fans and followers dekatt belog dia . Yesyes , memang tak harus untuk lepaskan peluang ni ! Okay , kak Nisa Kay , adib join ! :)



Here the 1st step ↓


Second step ↓


Third and Fourth step ↓

Put all the link of Sponsor's blog or fan page in entry and Blog list :)


Fifth step → Promote this entry sebab ada hadiah untuk TOP REFFEREL 

Sixth step → Tekan butang TWEET and LIKE di entry SINI 

Seventh step → Like Fan Page Saya Suka Menaip 

Last step → Must do all the step above :)

DUE DATE : 6 DISEMBER hingga 31 DISEMBER

Okay , done follow semuaa step ! Hopefully bolehh lahh dapat . I'll try to get this GiveAway from this awesomee blogger : NISA KAY :)




2 December 2011

The Hommes :)

Haii bloggers ! The Hommes , contest organised by ShahPhotography . Aha ! I just got to be one of the contestant , top 24 for The Hommes . The Hommes okay , bukan The HOMMOS ! Haha . XD

So , motif post entry ni , just for need your helping ! Gampang aja caranya sihh ! Haha * keluar sudaa mas indon .. Firstly , for sure korang-2 kat sini ada Facebook kann ? Yes , Muka Buku ? Tau pon .. Hehe .
Sign in account korang tu sekarang , cepadd ! Dah ?

Orite ! Click link ni ,
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=229633543773141&set=a.229633260439836.56349.169902373079592&type=3&theater

Ade pic ni yang kluaa kann ?

Kan kan kan ?


















Yeahh ! Ni lahh pic yang Adib pertaruhkan utk berentap dgn model-2 yang laen dlm contest tu :)
Next , bawah pic ni ade button LIKE kann ? Tu lahh yang Adib nak korang buat , LIKE ! Click LIKE ! Yes , LIKE ! Adib taknak tau uolls like ke suke ke tak pic Adib ni , click LIKE jugak ! Grrrrr -.-

Please okay baby , buddy , hubby , bubby ? Upss ! Hehe . I'll appreciate you guys ! Sayang korang yang LIKE , muahh ! 

1 December 2011

Late of Rara Zikry :(


Diriwayatkan Imam Muslim dan Imam Bukhari dari Abu Hurairah ra bahwa Nabi SAW bersabda: 

"Tidak satu musibah pun yang menimpa diri seorang Muslim, baik berupa kesusahan dan penderitaan, kesediihan dan kedukaan, maupun penyakit. Bahkan sepotong duri yang mencocok anggotanya, kecuali dihapuskan Allah itu sebagian dari kesalahan-kesalahannya."


Hii bloggers ! Sad je baca title tuh kann ? Sure , setiap yang sihat pasti akan saket , and for sure setiap yang hidup akan mati .. Yeahh ! Uolls kenal kah siapa itu Rara Zikry or real name , Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikry ? Yeahh , for actually bukan lahh siapa-2 yang popular , but then uolls tau tak yang arwah penah on tv lastyear sbb asthma ? Yeah ! This 23's girl passed away on 1st December 2011 | Wednesday . Arwah menghembuskan nafas yang terakhir kat Sunway Medical Centre . Actually , she's a hott girl ! Cheerful , beauty-full person ..

Taknak lahh cite panjang-2 , Adib just copy-paste this articles from Ratu Amiera :)

arwah menghidap penyakit HYPOCIX ISCHAEMIC  ENCEPHALOPATH , iaitu kecederaan otak disebakan kekurangan oksigen kesan daripada sesak nafas ... sebenarnya bertalu-talu kod masuk timeline mintak donation untuk arwah -,-' yeee kita tak tahu sangat TENTANG arwah sebab kita anak muda ,, mana TENGOK BERITA rite ??beliau SEORANG STUDENT LIM KOK WING course INTERIOR DESIGN ...!!
19 march 2011 , arwah bersama-2 kawan spend time together ,, breeze walking area mahkamah shah alam..tengahberjalan-2 tiba-2 arwah terduduk dan sesak nafas ...muka arwah jadi biru ...mungkin itu hari terakhir arwah melihat dunia yg sebenar ;/
arwah ade asthma , and kawan-2 arwah ingat asthma attack yg normal ;/ masa kawan-2 arwah on the way g hospital mulut arwah dah berbuih :(
sampai hospital doktor cakap arwah dah koma ;/
selama dua bulan dia bertarung , mungkin allah lebih sayangkan dia kann ? mungkin ini jalan terbaik agar dia tidak derita menahan ujian allah s.w.t ;/ ...ingat semua jangan lupa sedekahkan al-fatihah buat arwah ,,!   arwah pergi meninggalkan keluarga tercinta pada 1 december 2011 at 10 pm at sunway medical centre ...

Moree and for exact info , refer to this :
Contribution for Rara Zikry's medical expenses


May Allah bless her soul .. Forgive her sins .. Make her grave a garden and grand her the highest level of paradise.. May God grant her enternal peace and may her soul be placed amongst the pious and chosen believers .
Amiin ~ Al-fatihah .

p/s : Sorry i can't put her photos here , because it's request from her own family . (:

29 November 2011

Giliran Nazmi Faiz Mansor ♥

Haii bloggers ! Abes Justin Bieber , Greyson Chance , masok musim football match , Khairul Fahmi Che Mat , pastuh Nazmi Faiz Mansor pulak .. Hah .. adakah anda mengenali siapa gerangan itu ? Tipu lahh taktau , nak kena carott ?! Haha XDD Tapi betol , Adib rase hampir semuaa kenal bintang muda arena bola sepak ni kann ? Dahlahh hensem , ganteng pulak tu ! ( Same je , psycho la ! ) Semua orang ckp muke dia mcm Kaka' , player Brazil tuh .. A'ahh , same lahh jugak kan ? :)

Time Nazmi Faiz ni got a goal time match dgn Bahrain tu , kat Facebook Adib segala puji-pujian untuk si cilik ni .. Yes , mcm kata-2 dak Nazmi ni , " Kecil-kecil Cili Padi, Biar pun Kecil Tapi Berbisa ". Gadis-2 Facebook lagi lahh gila ! Comell lahh , hensem lahh , ganteng lahh , perfect lahh semuaa untuk Nazmi ni .. Yang paleng mengong sekali ckp Nazmi ni pakwe / husband diorng ! Mcm lahh Nazmi tu nak sgt kat kau ! Haha . Sorry , terdajjal sekejab ! :DD


Alright , ni biodata budak ni ..

Nazmi Faiz Mansor a.k.a Nami Comell , -.-
************************************

Full name : Muhamad Nazmi Faiz bin Mansor
Nama paggilan : Nami,  Nazmi 
DOB : 16 Ogos 1994 ( jgn lupa bagi adiah okay ?! )
Tempat Lahir : Kuala Lumpur
Asal : Keramat, Kuala Lumpur 
Umur : 17 Tahun ( SPM Candidators 2012 not 2011 )
Tinggi : 1.67m
Posisi : MidFielder
Pasukan : Harimau Muda B
Antarabangsa : Harimau Muda (Bawah 23)

************************************
Nih awek dia, Nadia Ismael . (:
Hahh .. Tu awek Nazmi yang betol-2 , dah tayah nak menggatal lahh gadis-2 sekalian .

Cite pulak pasal exam SPM budak nih , SPM dia post-pone next year , dan disahkan oleh KPM .. Hahh .. Kau mampu ?! Look ? Semua sama-2 beri support untuk Nazmi ni .. Yelahh kann , demi sukan negara , skuad HARIMAU MALAYA ! :)

Pemain paling muda dalam skuad Olimpik negara Muhd Nazmi Faiz Mansor akan menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun depan setelah tidak berbuat demikian tahun ini.
Demi bagi membantu skuad Harimau Muda beraksi di Temasya Sukan SEA Indonesia 2011 yang baru berakhir, pelajar Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ) ini sanggup menangguh peperiksaan SPM yang sepatutnya didudukinya mulai 14 November lepas.
Petikan dari Utusan Malaysia .

Player jersi 21 tyme SeaGames hari tu pon tak sia-sia bkorban , tangguhkan SPM utk skuad HARIMAU MALAYA sbb meraih kejayaan yg memang gila-2 meng-happy-kan seluruh Malaysia kankan ? Congrats Nazmi Faiz !


25 November 2011

Anuar Zain - Pemenang Lagu Terbaik AIM-18

Haii bloggers ! Sure ramai yang layan Anugerah Industri Muzik 18 ( AIM 18 ) hari tu .. And for sure ramai yang dah tau , awards yang paleng top , Anugerah Lagu Terbaik dimenangi oleh gadis semasa , Yuna kann ? Lagu Penakut origin by Yuna tu mula-2 dinobatkan sebagai Lagu Terbaik , but then pihak AIM 18 tukar pemenang ni .. Huhh ! Kenapa boleh jadi mcm tu ek ? Katanya sbb masalah teknikal ..


Winner utk kategori ni for actually ialah Anuar Zain .. Ofcourse lahh Adib ceria sbb Anuar Zain ni idola Adib .. Penah jumpa dia 2 kali je , but then tak puas lahh ! Yelahh , idola kann ? :D


Anuar Zain dlm AIM-18 hari tu dpt konker 2 kategori utk kategori Lagu Pop Terbaik dan Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu (Lelaki) . Dah nama pon rezeki dia , sekali gus pihak AIM-18 umumkan Anuar Zain adalah pemegang Lagu Terbaik melalui lagu Sedetik Lebih ciptaan Edry KRU .. Awal-2 keluar lagu ni je , minat gila kat lagu ni .. Asal keluar karaoke dgn sape-2 pon , sure lagu ni lagu wajib utk karaoke .. Hehe .




Anyway , congrats a lot to him .