Click to know details ! Taknak tau pon , click jelah semua okay ! :D

Fans

23 July 2012

Ramadan Al-Mubarak.

Assalamualaikum, salam sejahtera!

Hi, ape khabar eh korang? Too long time aku tak post kat blog yang dah tak rupa blog ni. Oh My, gila gila busy lah sekarang. Sekarang ada jugak chance utk post. Ni pun sebab demam, tak pergi sekolah.

Alhamdulillah, sekarang dah pun masuk bulan Ramadan yang merupakan bulan yang mulia antara seribu bulan. Be grateful sebab masih diberi kesempatan untuk menjalani ibadah puasa. Harap-harap Ramadan kali ni bukanlah Ramadan yang terakhir untuk kita. Amin.. So, time puasa, first things yang nak fikir of course lah amende yang nak makan time berbuka nanti kan? Hari ni dah hari yang ke-4 puasa, berbuka nanti nak makan ape? Plan lah dari awal, so that nanti mak korang nak masak taklah pening. Hihi.

Alright, for me apa yang aku suka time bukak puasa ialah.. MURTABAK and lauk RENDANG KERANG! Yeahh, so yummy kan? Sebab every year puasa sure ada satu hari tu mama aku masak rendang kerang. Murtabak pulak tak payah cite lah, pergi je bazar, melambak je gerai yang jual.

Ni nak cite ni.. Tahun ni, first Ramadan aku dah diberi dugaan. Aku demam since first Ramadan sampai hari ni, but then bukan demam biasa, demam panas you alls. Pening gila bhaii, berat and lemah je badan nak buat macam-macam time puasa dgn demam ni. Tp, Alhamdulillah aku mampu hadapi semua ni. Just, tak pergi sekolah je. Hehe. :D

Okay, last but not least, HAPPY RAMADAN ALMUBARAK guys! Let's improve our iman and ibadah for Allah. Syaitan is now gone for awhile, so what you're waiting for? Take yourself to His way. May Allah bless our Ramadan. Insyaallah. See ya ! :)

0 00 dropped comments :):

Post a Comment