Click to know details ! Taknak tau pon , click jelah semua okay ! :D

Fans

25 July 2012

Wedding Syafiq (16tahun) & Yana (14tahun)

Assalamualaikum WBT :)


Wey, cerita gempak ni! Hah, dah baca kan tajuk post ni? Wedding ceremony teenagers tu bhaii. Bukan senang nak dapat invitation wedding macam ni. Aku pun takde lah kena invite pun, just usha kat Facebook, ada video wedding remaja umur 16 dengan 14 tahun ni. Perghh, gempak siak korang! Macam cerita rang Inggeris pulak, comel je. Hihi. Pasangan pengantin termuda di abad ini :)



Yang aku paling respect dekat parents diorang ni! Salute gila, memahami hati anak-anak diorang. Well, orang selalu cakap kawin muda ni sebab gatal lah, sebab pregnant anak luar nikah lah. HELLO! Sorry sikit eh, ni nak keluar hadis ni : 
” Barangsiapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda ,maka menangislah syaitan . Dan ia (syaitan) mengeluh , ” Aduh celaka aku ,agamanya telah dipelihara dari godaanku . ” – HR. Ibnu ‘Addi -
So, tak perlulah nak kutuk-mengutuk, maki-memaki, flirting-mengflirting diorang ni. Tak baik. Diorang dah diijabkabulkan, so just doakan diorang ni bahagia. Yelah, orang dulu-dulu pon kawin awal ape. Nenek aku, umur 9 tahun dah kawin. Org dulu tau nak carik duit sendiri, cuma zaman sekarang kalau kawin awal tu, mak bapak kena jugak tanggung sampai diorang cukup umur baru boleh lepaskan. 




Grab the opportunity jugak utk wish you guys SELAMAT PENGANTIN BARU and semoga berbahagia hingga ke anak cucu, Insyaallah. 

1 comment: